1. Pc’s en Accessoires
  2. router

De top 10 beste routers van 2024

Laatst bijgewerkt: 25 feb. 2024

Aandacht! Heb je een router nodig, maar weet je niet goed welke te kiezen? Wij deden onderzoek naar de beste routers om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze top 10 routergids bespaart je tijd en geeft je de mogelijkheid om direct de router te kopen die het beste bij je past. Maak kennis met onze top 10 routers en leer wat je moet weten voordat je overgaat tot aankoop!

De top 10 routers van 2024 hebben wij voor je in elkaar gezet. Op die manier hoef jij niet steeds te zoeken naar de ideale router. Je kunt ze namelijk eenvoudig op onze pagina vinden.

Voor ons was het van groot belang dat de routers van goede kwaliteit zijn. Daarom hebben wij hard ons best gedaan om de beste routers voor je op een rijtje te zetten met alle onderzoeken die we gedaan hebben. 

Beste routers volgens ons onderzoek!

De onderzoeken voor de routers top 10 hebben we natuurlijk niet zomaar gedaan. De beste router vinden doe je namelijk niet binnen een paar minuten. Hier gaat wel wat meer onderzoek aan vooraf.

We hebben een speciale router test zodat we op een eenvoudige manier kunnen zien wat voor een soort routers we hebben en of hij goed genoeg is. Dan gaan we de routers vergelijken om te zien of ze in onze top 10 routers thuis horen.

Reviews routers op basis van ervaringen

We hebben ook jouw hulp en dat van andere mensen gebruikt voor onze top 10 routers. Dit hebben we gedaan aan de hand van de gebruikerservaringen. Deze ervaringen zijn van andere mensen die al eens eerder een router hebben gekocht en waar wij weer informatie van kunnen gebruiken. 

Natuurlijk kunnen mensen op onze website een eerlijke review achterlaten. Zo zorgen we ervoor dat je een duidelijk beeld van wat de best geteste router is zodat iedereen hier weer zijn voordeel mee kan doen. Zo weet je namelijk precies waar je aan toe bent, zonder zelf onderzoek te hoeven doen.

John

John Schaal

Ik ben John Schaal, een gepassioneerde product reviewer. Mijn leven draait om het verkennen, testen en beoordelen van diverse producten. Met een scherp oog voor detail en eerlijke mening deel ik mijn ervaringen. Of het nu gaat om de nieuwste gadgets, keukenapparatuur of outdoor-uitrusting. Ik duik diep in het testen en analyseren. Mijn eerlijke en gedetailleerde reviews zijn bedoeld om anderen te helpen weloverwogen keuzes te maken. Met elk product dat ik onder de loep neem, streef ik ernaar anderen te informeren en te inspireren.

Top 10 routers op een rij

AVM FRITZ!Box WLAN 4060 Router 6000 Mbps Wifi 6.

5/5

De AVM FRITZ!Box 4060 is een gebruiksvriendelijke router met vele voordelen. Zo is deze router ideaal voor woningen met meerdere verbonden apparaten. Hierdoor ben je verzekerd van een stabiel en snel netwerk en heb je geen last van trage verbindingen. De router is ook energiezuinig en door de Simultaneous Tri-Band technologie kan deze router twee 5GHz (ieder 2400 Mbps) banden tegelijkertijd opereren. Hiermee krijg je een nog breder netwerk voor een optimale verbinding. Ook is deze router geschikt voor Smart Home oplossingen. Zo kun je meerdere apparaten tegelijkertijd aansluiten en bedienen met één app. De AVM FRITZ!Box 4060 is dus zeer geschikt voor middengrote woningen met veel verbonden apparaten.

AVM FRITZ!Box 7590 AX Draadloze Router Dual-band.

5/5

De AVM FRITZ!Box 7590 AX Edition International is een draadloze router met Dual-band die de thuisnetwerkervaring naar een hoger niveau tilt. Door de innovatieve Wi-Fi 6 technologie die de FRITZ!Box 7590 AX biedt, kunnen meerdere parallelle toepassingen zoals 4K-streams, beeldbellen en cloudtoepassingen moeiteloos verwerkt worden. Met behulp van VDSL supervectoring 35b realiseert de FRITZ!Box internetsnelheden van wel 300 Mbit/s op de aansluiting. Daarbij heeft de router ook Gigabit-LAN, USB 3.0 en een DECT-basis voor draadloze telefonie en smarthometoepassingen, waardoor het veelzijdige communicatie-aanbod in het thuisnetwerk compleet wordt. Met de AVM FRITZ!Box 7590 AX Dual-band draadloze router geniet u van een supersnelle thuisnetwerkservaring. De router levert ook een hoge betrouwbaarheid dankzij de innovatieve Wi-Fi 6 technologie die parallelle toepassingen zoals 4K-streams, beeldbellen en cloudtoepassingen moeiteloos aankan. VDSL supervectoring 35b levert internetsnelheden van wel 300 Mbit/s op de aansluiting. Daarnaast heeft de router ook Gigabit-LAN, USB 3.0 en een DECT-basis voor draadloze telefonie en smarthometoepassingen, waardoor uw thuisnetwerk optimaal wordt benut. Met de AVM FRITZ!Box 7590 AX Dual-band draadloze router staat er een krachtige alleskunner op uw netwerk, klaar voor elke uitdaging.

TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps.

5/5

De TP-Link Archer C50 router is een ideale keuze voor kleine huishoudens. Met een hoge doorvoersnelheid van maar liefst 1200 Mbps, is dit een krachtig apparaat. De router biedt een Simultaneous Dual-Band-netwerk, waardoor het mogelijk is om tegelijkertijd op twee verschillende Wi-Fi-netwerken te werken: de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden. Dit zorgt ervoor dat je apparaten kunt verdelen over de verschillende bands, waardoor de meest intensieve netwerktaken op de 5 GHz-band kunnen worden gedaan, terwijl de 2.4 GHz-band gebruikt wordt voor het browsen, het delen van bestanden en videobellen. Zo heb je geen last van verkeer op je eigen- en gastnetwerken. Voor ouders is er ook een extra handige functie: ouderlijke controle. Hiermee kun je instellen welke sites je kinderen wel en niet mogen bezoeken en kun je ervoor zorgen dat ze niet te lang op het internet zitten. De TP-Link Archer C50 router is eenvoudig te configureren via de Tether-app, die je kunt downloaden op Android en iOS. Zo ben je binnen een paar minuten klaar om te browsen.

TP-Link Archer AX10 Router Wifi 6 1500 Mbps.

5/5

Met de Archer AX10 is het ook mogelijk om verschillende apparaten met elkaar te verbinden. Het maakt niet uit of je een smartphone, tablet, laptop, slimme tv of ander apparaat hebt. De router heeft een USB 3.0-poort waarmee je externe opslagapparaten of printers aan kunt sluiten. Ook heeft de Archer AX10 een ingebouwde beamforming-technologie, waarmee je de wifi-verbinding kunt optimaliseren. Zo heb je altijd een stabiele en betrouwbare verbinding. Bovendien is de Archer AX10 eenvoudig te installeren en te bedienen met de TP-Link Tether-app. Je kunt met deze app ook zien welke apparaten er verbonden zijn met de router en deze toegang geven tot het netwerk. De router is verder ook voorzien van verschillende beveiligingsopties, zoals WPA3, waarmee je je netwerk en gegevens beter kunt beschermen tegen hackers.

ZyXEL NBG-418NV2 Router N300.

5/5

Zyxel NBG-418NV2 router N300 biedt u betrouwbaar en snel internet. Met de 802.11n technologie heeft de draadloze verbinding een snelheid van maximaal 300 Mbps. Dankzij de twee omni 5 dBI antennes heeft de router een groot bereik, waardoor u overal in huis van snel internet kunt genieten. Bovendien is de router milieuvriendelijk en bespaart energie. De router is ook makkelijk te beveiligen met 64/128 bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK beveiliging. Verder is de router compatibel met IPv6, waardoor u kunt genieten van een stabiele internetverbinding. Daarnaast is het ook mogelijk om uw router gemakkelijk naar de meest recente versie te upgraden. Met de ZyXEL NBG-418NV2 router N300 kunt u dus altijd genieten van optimaal, snel en betrouwbaar internet.

ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps.

5/5

De ASUS TUF-AX3000 Gaming Router biedt een ongeëvenaard niveau van draadloze prestaties en is ontworpen voor gaming, streaming en het verwerken van grote hoeveelheden gegevens. De router heeft een snelheid van maximaal 3000 Mbps, waarmee u snel en efficiënt online kunt gaan. Bovendien is het uitgerust met vier externe antennes voor een breder bereik. Daarnaast heeft de router een ingebouwde 1.8 GHz dual-core processor voor een optimale prestatie. De ASUS TUF-AX3000 Gaming Router is ook voorzien van verschillende beveiligingsfuncties. Het bevat WPA3, dat de meest geavanceerde beveiligingsmethoden biedt om alle gebruikers op het netwerk veilig te houden. Daarnaast is er AiProtection Pro, aangedreven door Trend Micro™, waardoor je apparaten worden beschermd tegen aanvallen en dreigingen van buitenaf. De router is ook uitgerust met een ingebouwde Game Boost-functie, die ping-tijden en latency kan verminderen voor een betere gaming-ervaring.

TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps.

5/5

De TP-Link TL-WR841N Router is een zeer gewaardeerde router die vele gebruikers tevreden stelt. Het is een krachtige router met een data-overdrachtsnelheid tot 300 Mbps, waardoor u kunt genieten van een betrouwbare en snelle draadloze verbinding. Met deze router kunt u gemakkelijk meerdere apparaten verbinden, zoals uw laptop, tablet, smartphone en meer. Het is ook een energiezuinige router die automatisch het energieverbruik aanpast aan het aantal verbonden apparaten. De TP-Link TL-WR841N is ook uitgerust met een geïntegreerde WPS-knop voor een eenvoudigere installatie. U hoeft alleen maar op deze knop te drukken om een beveiligde draadloze verbinding met uw bestaande netwerk op te zetten. De router wordt ook geleverd met vier LAN-poorten voor een betrouwbare verbinding met uw apparaten. Met deze router kunt u ook genieten van een uitgebreide online beveiliging met de hele familie. Zo kunt u gerust zijn dat uw kinderen niet over ongewenste websites kunnen surfen. Hoewel de TP-Link TL-WR841N een fantastische router is, wordt hij definitief vervangen door de TP-Link TL-WR940N. Deze nieuwe router heeft een verhoogde data-overdrachtsnelheid tot 450 Mbps, een betere beveiliging en de mogelijkheid om meer apparaten tegelijk te verbinden. Kortom, deze nieuwe router bied.

TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6.

5/5

Unknown

TP-Link Archer AX23 Router Wifi 6 5G.

5/5

Unknown

TP-Link TL-MR6400 V4 4G Router 300 Mbps.

5/5

De TP-Link TL-MR6400 V4 4G Router biedt een snelheid tot wel 300 Mbps en een verbeterde wifi-ervaring. Het gebruik van de interne en externe antennes is omgewisseld waardoor een betere wifi-verbinding voor je apparaten gecreëerd wordt. De externe antennes worden bij de nieuwe V4 gebruikt om het wifi signaal te verzenden en zorgen zo voor maximale dekking in je woning. De MR6400 V4 biedt ook een verbeterd mobiel signaal (4G) dankzij de externe antennes. Deze antennes worden gebruikt om het mobiele signaal te ontvangen, wat resulteert in een betere en stabielere verbinding. De router ondersteunt ook de meest populaire 4G-netwerken, waaronder Vodafone, KPN en T-Mobile, waardoor je overal een betrouwbare verbinding hebt.

Conclusie van de routers vergelijking

Zoals je uit dit artikel kunt zien, is het selecteren van de juiste router afhankelijk van wat je precies zoekt. Er zit altijd een router bij die het beste aansluit bij je wensen en behoeften. Het is aan jou om je voordelen af te wegen. Wij hebben je samengevat welke routers er beschikbaar zijn, en hopen dat je hierdoor op ideeën komt voor je eigen keuze. Mocht je er niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om je op weg te helpen bij het vinden van de beste router voor jou.

Ons laatste woord over de routers

Natuurlijk hebben wij nog wel een laatste advies over de routers vergelijking. Het is namelijk altijd belangrijk om zelf nog even te kijken welke mogelijkheden er zijn en waarom je een router zal gaan kopen.

Het is vooral belangrijk dat jezelf tevreden bent met de mogelijkheden en dat je weet wat je koopt. Zo zorg je ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van de router die je koopt. De top 10 routers kan je hier ideaal bij helpen.

Disclaimer: bij top10masters.nl delen we reviews over routers en geven we onze top 10 van de beste routers. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de routers of met zaken rondom de verkoop.

Gepubliceerd op: 16 mrt. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de top 10 beste routers

De routers ervaringen verschijnen natuurlijk niet zomaar op onze website. Deze ervaringen zijn wel door iemand geschreven. Daarom delen we de ervaringen ook. Zo kan iedereen zien wat voor een router het is en wat andere mensen van de router vinden. 

De meningen van andere mensen maakt voor ons onderzoek zeker uit. Een goede router vinden is geen makkelijke taak. Daarom is het goed om te kijken welke mogelijkheden je hebt. Dit is precies de reden dat we ervoor gekozen hebben om een goede router te laten testen en dan kun je precies zien wat hier precies uitkomt.

Een routers kopen doe je niet iedere dag. Daarom is het goed om te weten hoe je deze precies kunt gaan kopen. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden. Het beste is om te kijken welke router je wilt hebben. Dan kun je gaan kijken waar deze router precies wordt verkocht. 

Wij verkopen de routers namelijk niet zelf. Dit doen de aanbieders die wij op onze website plaatsen. We vinden het belangrijk om te delen, want je moet wel weten waar je een router gaat kopen. Je wordt eenvoudig via onze website doorgestuurd en dan kun je een router gaan kopen.

Het is wel aan te raden om nog wat onderzoek te doen naar de routers. Het beste is om hier onze top 10 routers voor te gebruiken, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de opties en mogelijkheden die er op dit moment allemaal zijn. 

Je hoeft geen uitgebreid onderzoek te houden, want dit hebben wij natuurlijk al voor je gedaan. Het is wel verstandig om voor jezelf een lijst op te stellen van de mogelijkheden die een routers moet hebben. Zo krijg je een beter beeld van wat je nodig hebt en wat je ook wel links kunt laten liggen.

Na onze routers vergelijking is AVM FRITZ!Box WLAN 4060 Router 6000 Mbps Wifi 6. de router die best getest is. 

Nu kan het natuurlijk zijn dat deze AVM FRITZ!Box WLAN 4060 Router 6000 Mbps Wifi 6. niet de router is die het beste aansluit bij de producteigenschappen die jij zoekt.

Dan kan je makkelijk een andere router uit de top 10 kiezen, het zijn namelijk alle 10 goede routers. Je zult zonder meer een goede aankoop doen als je de router uitkiest die het beste aansluit bij jouw wensen.